Page 1 of 9 1 2 3 ... LastLast
Results 1 to 20 of 163

Thread: Polacy Jednoczcie sie na Porte... Warseer.com'ie !

Chapter Master Sir_Turalyon's Avatar

Polacy Jednoczcie sie na Porte... Warseer.com'ie !

Witam rodakow,

Quote Originally Posted by Rejs
    *wstaje*
    Na każdym zebraniu jest taka sytuacja, że ktoś musi zaczać pierwszy.
    *siada*
    Wyglada na to ze nasz stary watek o wszystkim i niczym diabli wzieli razem z Portentem , wiec proponuje zebrac sie i zaczac od nowa.

Re: Polacy Jednoczcie sie na Porte... Warseer.com'ie !

Gdzie sie podzialy tamte prywatki ? Gdzie te dziewczyny? Gdzie tamten czas?

HALO!

Witam, witam i o zdrowie pytam.

Commander Nurglitch_PS's Avatar

Z ciekawości - jest tu ktoś z Warszawy?
    SPQR or GTFO

Chapter Master BlazeXI's Avatar

Quote Originally Posted by Nurglitch_PS
    Z ciekawości - jest tu ktoś z Warszawy?
    Cześć wszystkim!

Marcin z Warszawy. Bardziej interesuję się Battlem niż 40k. Gram głównie z przyjaciółmi przy piwku, lub czymś mocniejszym.
    Zbieram VC, O&G, Chaos i Dwarfy (kolejność chronologiczna). Pracuję teraz nad kolejnym projektem, na razei owianym tajemnicą

Na Portencie byłem jako Blaze.
    Pozdrawiam.

Commander Nurglitch_PS's Avatar

Pytam, bo między świętami a Sylwestrem będę w Warszawie (na codzień żyję w UK) i poczterdziestkowałbym z kimś w Paradoxie.
    SPQR or GTFO

Quote Originally Posted by Nurglitch_PS
    Pytam, bo między świętami a Sylwestrem będę w Warszawie (na codzień żyję w UK) i poczterdziestkowałbym z kimś w Paradoxie.
    Powinieneś zatem zobaczyć nowy ( no działa już z 6 miechów) sklep Cytadeli na Ursynowie, nad stacją metra...Ursynów. Często tam ludzie grają w wszystkie corowe gry GW i nie tylko. Trzeba tylko zamówić stół. Jeżeli jesteś na grupie dyskusyjnej WH40k-PL to tam najlepiej zapytać o chętnych przeciwników.

Pozdrawiam,

Marcin

Veteran Sergeant Grobrotz's Avatar

O, juz myslalem, ze nikt nie zacznei nowego tematu.
    Jestem z pobliza Olsztyna, ale mieszkam teraz w niemczech, ale jest fajnie pisac troche po polsku.

Pozdrawiam!

Quote Originally Posted by Grobrotz
    O, juz myslalem, ze nikt nie zacznei nowego tematu.
    Jestem z pobliza Olsztyna, ale mieszkam teraz w niemczech, ale jest fajnie pisac troche po polsku.

Pozdrawiam!

Cześć!

a propos Niemiec to nie mogę się doczekać nowej edycji Battla. Będąc w Niemczech na kursie językowym kupiłem sobie tamtejszą edycję. Niby wszystko rozumiem, ale przechdzenie z un-coś-tam na stubborn nie ogarniam.

Pozdrawiam.

Mało ruchu na naszej polskiej nici.....

Przerwę ciszę z okazji wczorajszego pożegnania.....

nie oglądałem wczoraj TV, wiec o śmierci Marka Perepeczki, niezapomnianego Janosika, dowiedziałem się w metrze, czytając "metro" przez ramię jakieś kobiety.
    Kurcze na tym serialu wychowuje się już 4-te pokolenie Polaków....

Nawiązując do naszego hobby, wkurzało mnie że armia, która opiera się na polskiej Husarii nazywa się Kijów (no podobnie....). Wpadłem kiedyś więc na pomysł (niezrealizowany) by zrobic armię Polonorów, z zasadami w 99% takimi jak Imperium, poza konnicą. Ciężką była by Husaria z Fearem przy szarży ( w końcu inne konie się przy nicz płoszyły). Zamiast pistolierów tatarzy (horse archers) pod dowództwem Polaka, znaczy Polonora (jak Kmicic w Potopie). Ogólnie osaczone w realiach trylogii Sienkiewicza. Zamiast Warrior priestów Paulini z Częstochowy ( jest zajebisty model w Mordheim, w Townsfolk). Jako Lordowie Hetmani (więcej rycerstwa) lub Magnaci (więcej state troops, jako przedstawienie ich prywatnych armii).Hellblaster przypomina trochę działko jakie używał Ketling w Panu Wołodyjowskim. Zamiast Huntsmenów miałem pomysł na .... zbójników pod wodzą Janosika. Ostatni oddział pokazuje dlaczego sie tym dziś dzielę.

Napiszcie co sądzicie. Moze listę to poruszy, bo Niemcy biją nas na głowę na 3 ze swoich 4 list...

Pozdrawiam,
    BlazeXI

Veteran Sergeant urien's Avatar

Witam

ano umarl nam juz dosyc dawno portent

a ja dopiero teraz w przerwie miedzy egzaminami a obrona i nauka na kolejne egzaminy siadlem do jakiegos forum

Jestem z Sosnowca wiec niestety niebardzo mi podrodze do Warszawy, ale kto wie czy nie wpadne do UK

cheers,
    urien
    Najważniejsze by najważniejsze było najważniejsze.

Quote Originally Posted by urien
    Witam

ano umarl nam juz dosyc dawno portent

a ja dopiero teraz w przerwie miedzy egzaminami a obrona i nauka na kolejne egzaminy siadlem do jakiegos forum

Jestem z Sosnowca wiec niestety niebardzo mi podrodze do Warszawy, ale kto wie czy nie wpadne do UK

cheers,
    urien
    Cześć

witamy. Nareszcie jakiś ruch na tej liście.
    Pozdrawiam,
    BlazeXI

Wprawdzie od miesiąca nikt tu nie zaglądał, ale życzę wszystkim zabłąkanym forumowiczom wszystkiego najlepszego w nowym roku. Zajebistych nowych modeli, satysfakcjonujących konwersji, ciekawie pomalowanych figurek, ukończenia wszystkich modeli dużo zwycięstw, a przede wszystkim dobrej zabawy!
    BlazeXI

Veteran Sergeant J6mnik's Avatar

To ja i ja dołożę swoją cegiełkę. "Niechaj narodowie postronni wżdy..."
    (Najbardziej lubię to "postronni" ). Witam Rodaków, szczególnie Nurglitcha (kiedy Kongres? Tu ludzie spragnieni Tfurczości przez duże "Tfu" ) i BlazeXI.
    Armia oparta na polskiej może być ciekawa. Osobiście miałbym nieco inną wizję. Ale póki co nawet moja wymarzona armia najemników "zrobiona" na XVI wiecznych landsknechtów pozostaje w sferze marzeń...
    Widziałem kiedyś w jednym z numerów WD bandę do Mordheima, autorstwa (jak dobrze pamiętam) bliźniaków Perrych. Wzorowali się oni na książce, którą wysłal im znajomy z Polski, opisującej kręcenie polskiego filmu historycznego. (obawiam się, że chodziło o "Ogniem i Mieczem". Obawiam się, bo to owiany legenda film, w którym husaria szarżuje jak u mnie bojkowie pod disco, a węgierska piechota maszeruje dziarsko z zarzuconymi na ramię Mosinami z zamkiem ryglowym. Ze konsultant historyczny nie popełnił samobójstwa..). Niemniej, figurki były bardzo udane - w szumnych kołpakach i z zawadiackimi wąsiskami. Nawet imiona mieli polskie.

O sobie: mieszkam w Pilchowicach. To wioska na południe od Gliwic, na Sląsku. Jak na taką miejscowość mamy tu dość sporo graczy WFB.
    Zainteresowania: książki (szczególnie historyczne-> hist. militarna -> XVI - XVII w. i obie WŚ), rpg, szermierka historyczna (rapier, szabla), strzelectwo sportowe, jazda konna.

Pozdrawiam!
    Krzysiek
    "Dem skavenz are nasty critterz and dey taste 'orrid too"

My various conversions log. Contain: dwarf engineer, simple bretonian archer champion, dwarf thane.

Svalbard addicted.

Cześć,

wreszcie jakiś ruch na liście. z moich zainteresowań, to oprócz battla to przede wszystkim dziewczyny , Iron Maiden i inne dobre oldschoolowe metalowe/hard rockowe kapele i piłka nożna. kibicuję przede wszystkim Polonii Warszawa, West Ham'owi, Barcelonie i Celticowi (zanim dołączyli Żurawski i Boruc - po prostu Celtic to Katolicy). Na Mistrzostwach Świata, po tym jak już odpadniemy będę kibicował Holandii. Drużyna ta na mistrzostwach w 1998 sprawiła, że na poważnie zainteresowałem się piłką.
    BlazeXI

Heh, z muzyki to lubię... Lubię... To co lubię
    To znaczy, że mam bardzo długą listę słuchanych rzeczy: od Bacha (uważam toccate i fuge D-moll za absolutne miszczostwo świata), poprzez lżejsze klimaty do Prodigy. Gdzieś tam po drodze można znaleźć Sepulturę, Blind Guardiana i ... Czesława N.
    Pozdrawiam!
    Krzysiek

My various conversions log. Contain: dwarf engineer, simple bretonian archer champion, dwarf thane.

Svalbard addicted.

Z okazji Świąt Wielkiej Nocy zyczę wszystkim Rodakom dużo radości, udanego polowania jutro i czego jeszcze tylko Wam życzyć mogę.
    Pozdrawiam!
    Krzysiek

Svalbard addicted.

Chapter Master Barbarossa's Avatar

Here is a little question to you guys: What are GW prices like in Poland? Could you post some representative items and what they cost?

Thanks alot!

Quote Originally Posted by Barbarossa
    Here is a little question to you guys: What are GW prices like in Poland? Could you post some representative items and what they cost?

Thanks alot!

Hello there,

here you will find the biggest polish online shop:

http://sklep.cytadela.pl/

on the left hand side you will find a menu with names of armies in english.
    BlazeXI

Hi!
    You must divide price by (about) 3,87 and you will get price in euro.

BTW: I was several times in Nurnberg, as I have a family near of it (in Nuenkirchen am Brand, Forchheim and Erlangen). I can say, that Nurnberg is my favourite town, after Lemberg, outside the Poland. I like old buildings, churches (Sebaldus especially) and the old town fortifications. The most impressive is for me a metres long corridor behind gate near Albrecht Durer house. Was ever Nurnberg taken by enemy?

BlazeXI: Czasem zdarza mi się publikować to i owo na cytadeli. Teraz piszę serię o oblężeniach w WFB.

Pozdrawiam/greetings!
    Krzysiek

Svalbard addicted.

Page 1 of 9 1 2 3 ... LastLast