Page 2 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast
Results 21 to 40 of 163

Thread: Polacy Jednoczcie sie na Porte... Warseer.com'ie !

Chapter Master BlazeXI's Avatar

Re: Polacy Jednoczcie sie na Porte... Warseer.com'ie !

Quote Originally Posted by J6mnik
    BlazeXI: Czasem zdarza mi się publikować to i owo na cytadeli. Teraz piszę serię o oblężeniach w WFB.

Pozdrawiam/greetings!
    Krzysiek
    Zauważyłem.

Artur pracujący w Cytadeli to mój kumpel. Właściciela, Mortimera, znam na zasadze klient-sprzedawca. Naprawdę sympatyczny i rzeczowy gość. Zresztą tak samo jak Faberzy. Dzięki ich namowom ostatnio ceny GW uległu zmniejszeniu u nas w kraju (lepszy, bardziej realny przelicznik funt-PLN).
    Last edited by BlazeXI; 29-04-2006 at 07:28.
    BlazeXI

Chapter Master Barbarossa's Avatar

Hi!
    You must divide price by (about) 3,87 and you will get price in euro.

BTW: I was several times in Nurnberg, as I have a family near of it (in Nuenkirchen am Brand, Forchheim and Erlangen). I can say, that Nurnberg is my favourite town, after Lemberg, outside the Poland. I like old buildings, churches (Sebaldus especially) and the old town fortifications. The most impressive is for me a metres long corridor behind gate near Albrecht Durer house. Was ever Nurnberg taken by enemy?
    Thanks for all the info, I'll look through the shop!

I have to say I don't know that much about Nürnberg, I just moved here for my job and have been pretty busy ever since. If you'll come here again, drop me a message in advance!

Veteran Sergeant J6mnik's Avatar

@ BlazeXI: Cytadela rusza powoli po zmianach. Ja tam pisuję od niedawna, ale podzielam Twoją opinię. Natomiast nie wiedziałem o tej obniżce cen.
    P.S. Będziecie teraz w najbliższym czasie sprowadać coś z MO?

@ Barbarossa: I really like Nurnberg, so there is a chance that we might meet in september. I will send you a message. (if I don't go to Ukraine, I will visit my family in Germany). But my german is bad, even worse than my english. I understand much ("Bitte, sprechen sie langsam und deutlich." and so on), but speak only a bit.

Pozdrawiam/Greetings!
    J6mnik
    "Dem skavenz are nasty critterz and dey taste 'orrid too"

My various conversions log. Contain: dwarf engineer, simple bretonian archer champion, dwarf thane.

Svalbard addicted.

@ BlazeXI: Cytadela rusza powoli po zmianach. Ja tam pisuję od niedawna, ale podzielam Twoją opinię. Natomiast nie wiedziałem o tej obniżce cen.
    P.S. Będziecie teraz w najbliższym czasie sprowadać coś z MO?

Faber i Faber oferuje MO. Zamówienia składa się u nich do 20-go każdego miesiąca. Przeliczają 6,2 PLN za funta, ale nie opłacasz dodatkowo kosztów wysyłki.
    Jeśli mam jakieś małe zapotrzebowanie na bitzy/DS Exclusive'y to wydaje mi się, że się opłaca. Jak potrzebuję coś większego, to wolę samemu zamówić.
    Teraz właśnie czekam na dostawę bitsów dla znajomego z allegro i powinny na dniach przybyć.
    BlazeXI

OK, dziękuję za informację! Nie wiedziałem o możliwości sprowadzania rzeczy przez Faber i Faber.
    Chciałem sobie kupić ogroszczura z klanu Skryre. Do jakiej kwoty wg Ciebie opłaca się kupować przez F i F?
    Pozdrawiam!

My various conversions log. Contain: dwarf engineer, simple bretonian archer champion, dwarf thane.

Svalbard addicted.

OK, dziękuję za informację! Nie wiedziałem o możliwości sprowadzania rzeczy przez Faber i Faber.
    Chciałem sobie kupić ogroszczura z klanu Skryre. Do jakiej kwoty wg Ciebie opłaca się kupować przez F i F?
    Pozdrawiam!
    Wiesz, ja nieszkam 150m od Faberów, więc mi odpadają koszty przesyłki w Polsce. Jak pisałem o kosztqach transportu, to miałem na myśli koszt transportu z Anglii. Przepraszam za brak precyzji. Siła przyzwyczajnia.
    Ja zamawiam z GW w przypadku około 80 funtów. łatwo mi się zbiera takie zamówienie, ale na karcie pustki, wiec robie sobie spisik w excellu i czeka na przypływ środków, wtedy dzwonię do GW i zamawiam (szerszy asortyment niż w online-storze i mam pewność, że wyślą (raz składałem online i nie wysłali...)
    BlazeXI

OK, nic się nie stało. Dziękuję za wyjaśnienie!
    Idę sklejać, chociaż jestem poweselny i koordynacja mi nieco szwankuje...
    Pozdrawiam!

Svalbard addicted.

Głupio tak samemu po sobie pisać, ale tak się złożyło.
    Ponieważ w innej części warseer.com wspomniałem o skonwertowanej przeze mnie figurce bretońskiego łucznika, nazwanej Andre le Per, pozwolę sobie tu wkleić jej opis z aukcji. Takiego miałem pomysła na historię tej postaci. Podobieństwo do osób i zdarzeń itp. blablabla.
    "Przedmiotem aukcji jest figurka bretońskiego szołtysa (villein), o wdzięcznym imienu Andre le Per. A także garśc trofeów po rycerzach, jakie zgromadził w czasie swej oszałamiającej kariery. Jest to bojownik o prawa bretońskich chłopów. Oblegane przez niego zamki poddają się niemal od razu, odcięte od żywności wskutek wysypywania owsa z wozów próbujących dostarczyć żywność oblężonym (automatyczne i totalne zwycięstwo w scenariuszu starve out w kampanii siege). Kawaleria nie chce szarżować na jego oddziały, bo kładą narzędzia rolnicze ostrzami do góry (zasady stakes - ulepszone i mocniejsze). Jest niezwykle skuteczny (co może znaleźć odzwierciedlenie w zasadach domowych). Jego hasło to "Skarbnik królestwa musi odejść!", choć jakiś czas temu, wskutek (jak głosi rozpowszechniana przez przebrzydłych przeciwników plotka) poczucia zapachu władzy zmienił pogląd i twierdzi że skarbnik królestwa wykonuje swe obowiązki rzetelnie i dobrze... Obecnie jednak wrócił do wcześniejszego poglądu na sprawę. Jego stronnicy, określający się mianem Związku Ochrony Chłopstwa Bretonnii Przed Wyzyskiem "Autodefense", idą w bój mając na ustach okrzyk "Nasz Przywódca Andre le Per roztrzaska wam głowy cepem!". (że pozwolę sobie sparafrazować pana Macieja Rybińskiego, który pisze tymi słowy o postaci jak najbardziej autentycznej... O podobnie brzmiącym nazwisku.)
    (...)
    Jeśli pomalować twarz szołtysa jakimś nieco ciemniejszym odcieniem farby np. bronzed flesh, można uzyskać jeszcze większe, niezamierzone i przypadkowe podobieństwo. Że nie wspomnę o innych zabawach z kolorami i deseniami, np. ukosnymi pasami... "
    Ja tu sobie niewinnie zartuję, a autentyczna postać ląduje w rządzie... Co to będzie? Czy grozi mi cela?
    Pozdrawiam wszystkich mieszkańców kraju nad Wisłą, gdzie przestępca otrzymuje order "Budowniczy 4 RP...

Svalbard addicted.

Veteran Sergeant Skycaptain's Avatar

To i ja tu dorzuce swoje 3 grosze. Nie powiem, nawet nas tu sporo

A, witamy, witamy
    Sporo, tylko trza naród uświadamiać, że mamy swój kącik na warseer.com, jak mnie uświadomił swego czasu kolega BlazeXI (dziekuję!). I ściągać rodaków tutaj.
    Pozdrawiam!

Svalbard addicted.

Ja szczerze mówiąc się podłamałem pod koniec zeszłego roku. Aż żal serce ściska jak na niemieckich forach gadają tylko u nas słabizna....

Nawiasem mówiąc wiecie może, czy w tym roku będzie wojenny młot?

pzdr,
    Marcin
    BlazeXI

Quote Originally Posted by BlazeXI
    Ja szczerze mówiąc się podłamałem pod koniec zeszłego roku. Aż żal serce ściska jak na niemieckich forach gadają tylko u nas słabizna....
    Lepiej bym tego nie ujął. Można się podłamać. Tym bardziej, że sporo spośród użytkowników, którzy się tu objawili w różnych momentach, nadal jest aktywnych i pisuje w innych wątkach.

Nawiasem mówiąc wiecie może, czy w tym roku będzie wojenny młot?
    Niestety nie wiem. Ale jak bedę miał jakieś info, to dam znać.

Pozdrawiam,
    Krzysiek

Svalbard addicted.

Podejrzewam, że bedzie razem z GT EE, ale zobaczymy.

Pozdrawiam,

Marcin
    BlazeXI

Cześć!
    Marcinie, na Cytadeli ukazała się informacja odnośnie stworzenia makiety (http://www.cytadela.pl/forum/viewtopic.php?t=17171) i tam podają, że WM odbędzie się na początku września. Dokładnej daty na razie nie znalazłem, ale na pewno jest już ustalona.
    Pozdrawiam!
    Krzysiek

Svalbard addicted.

Dzięki. Przejdę się w przyszłym tygodniu do Cytadeli i sprawdzę. Ten weekend mam strasznie napiety (ostatni zjazd na Polibudzie przed sesją).

Pzdr,

Marcin
    BlazeXI

No to jak zwykle:
    mecz kluczowy
    mecz ostatniej szansy
    mecz o pietruszkę

Daliśmy ciała po całości. Nieuznany gol po rzekomym spalonym i dwa słupki nie usprawiedliwią przegranej, po prostu zasłużonej.

Szymkowiaka zastąpiłbym Jeleniem i wrócił do 4-4-2.
    BlazeXI

Witam,

Kiedy i gdzie będzie GD EE?

Przepraszam nie umiem dobrze pisać po Polsku

Pozdrawiam
    [I]
    Acording to philosophy contradictions can not exist.... Acording to GW; contradicting rules is what makes the game worth to play

Quote Originally Posted by Bjoernes
    Witam,

Kiedy i gdzie będzie GD EE?

Przepraszam nie umiem dobrze pisać po Polsku

Pozdrawiam

Cześć,

zapewne będzie w sali gimnastycznej pewnej szkoły na Targówku (osiedle warszawskiej Pragi). Info ze strony GW NE (o Wojennym Młocie, nie o GT EE, ale zawsze coś):

2-3 września 2006

This event is open for people of age 12 and older.
    Venue: Gimnazjum nr 92, Koncertowa 4, Warsaw

PS. Skąd jesteś?
    BlazeXI

PS. Skąd jesteś?
    I'm the norwegian studying medicine in warszawa... We exchanged a few words a while ago....

I'm sorry that I did not answer your pm earlier, but I can do so now... I did not go to Łodz to learn Polish, I just had a short course in the Warsowian university called Polonicum or something like that... I study in english, but still need to have at least basic skills in medical Polish, so we had 240 hours of Polish classes during the two first years... Still I find Polish a pretty difficult language to learn... Still I have managedt to learn at least something, though my grammar and spelling still suck....

Pozdrawiam
    [I]
    Acording to philosophy contradictions can not exist.... Acording to GW; contradicting rules is what makes the game worth to play

Oh, yeah. Sorry i did forget...

So our Games Day will be across Vistula river. As I recall, GT is also in the same location. Usually we had our GD in april and GT in september. Maybe this year it will be amalgamated into one event.

BTW your polish is excellent!
    BlazeXI

Page 2 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 ... LastLast